![]() |
Lor peynirli elmalı tartlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lor peynirli elmalı tartlarMalzemeler: Elmaları hazırlamak için: 3 adet ekşi elma 30 ml ![]() 30 gram tereyağı 30 gram şeker Lor peynirli krema için: 170 gram lor peyniri 2 adet yumurta sarısı 50 gram pudra şekeri 1 adet limonun kabuğu 30 ml ![]() 15 gram nişasta Lor peynirli hamur için: 150 gram lor peyniri 90 ml ![]() 30 ml ![]() 1 adet yumurta 70 gram şeker 1 paket şekerli vanilin 300 gram un 15 gram kabartma tozu Ayrıca: 1 adet yumurta sarısı 15 ml ![]() 70 gram elma ya da kayısı reçeli Hazırlanışı: Elmaları kesin, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada çözülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Kremayı hazırlamak için lor peyniri, yumurta sarısı, pudra şekeri, limon kabuğu, limon suyu ve nişastayı bir mikser ile karıştırın ![]() ![]() Hamuru hazırlamak için lor peyniri, sıvı yağı, süt, yumurta, şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzu el mikseri ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın ![]() Un ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra yarısını alıp hazırladığınız hamura karıştırın ![]() ![]() Hamuru unlanmış bir çalışma alanında 40x30 cm çapında açın ![]() ![]() Altışar parçayı biraz aralıklarla önceden yağlı kağıt ile kapladığınız 2 tepsiye dizin ![]() Karelerin ortasını hazırladığınız lor peynirli krema ile doldurun ![]() ![]() Tartların üzerlerine elmaları yerleştirin ve hafifçe bastırın ![]() Yumurta sarısı ve sütü çalkalayıp hamurun üstüne sürün ![]() ![]() Elma ya da kayısı reçelini limon suyu ile kısa süre kaynatın ![]() ![]() Elmalı tartları biraz soğumaya bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|