![]() |
Tavuklu Talaş Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Talaş BöreğiTavuklu Talaş Böreği Tarifi - Tavuklu Talaş Böreği Yapılışı - Tavuklu Talaş Böreği Nasıl Yapılır - Tavuklu Talaş Böreği Malzemeleri Malzeme - 10 adet milföy hamuru - Harcı: - 4 adet piliç kalça - 2 yemek kaşığı Sana yağı - 3 diş sarımsak - 1 adet kuru soğan - 2 adet taze soğan - 1 adet havuç - 1 su bardağı bezelye - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Üzeri İçin: - Yumurta sarısı+çörek otu Hazırlanışı Piliç kalçalarını küp küp doğrayın ![]() Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Taze soğanları ayıklayıp, kıyın ![]() Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin ![]() Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine tavuk etlerini ilave dip, renk verdirin ![]() Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince, içine rende havuçları ilave dip, kavurmaya devam edin ![]() En son olarak harcın içine kıyılmış taze soğanları, bezelyeyi, kekiği, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi karıştırıp, bir taşım pişirdikten sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın ![]() Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, 5 dak tezgâh üzerinde açılmasını bekleyin ![]() Hamurların ortasına soğumuş tavuklu harçtan koyup, hamurun çapraz köşelerini birleştirip(BOHÇA gibi) birleşen kısmı altta kalacak şekilde Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizin ![]() Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek out serpin ![]() Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında börekler kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|