Portakallı Çubuklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Çubuklarçubuk kurabiyeler - çubuklu kurabiye tarifi - portakallı çubuk ![]() malzemeler * 200gr un + 50 gr nişasta* 50 gr ince çekilmiş badem* bir tutam tuz * 150 gr tereyağ* 50 gr şeker* bir yumurtanın sarısı * 1 portakalın rendelenmiş kabuğu * 3-4 damla vanilya aroması ya da 1 paket vanilin (veya bir vanilyanın özü) * Üzeri için: 50 gr pudra şekeri ve bir paket vanilinhazırlanışı 1 Yağ, şeker, yumurta sarısı, tuz ve vanilyayı mikserle krem gibi olana kadar çırpın![]() 2 Un, nişasta ve bademi yağlı karışımın üzerine eleyin Portakal kabuklarını ekleyin Çabucak toparlayıp hamur haline getirin![]() 3 Hamuru iki parça pişirme kağıdı arasında yarım santim kalınlığında açın ve bu şekilde bir saat buzdolabında bekletin![]() 4 Hamuru 1 cm genisliginde ve 7-8 cm uzunlugunda şeritlere kesin (bu şekilde çok uğraştırıyor Şekilli kurabiye kalıpları kullanmak daha pratik bir çözüm) Pişirme kağıdı döşenmiş tepsiye alıp, yarım saat daha buzdolabında bekletin![]() 5 180° C’de önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, kenarları çok hafif kızarana kadar pişirin![]() 6 50gr pudra şekeri ve vanilini karıştırın Henüz hafif sıcak olan kurabiyeleri bu karışıma bulayın![]() Ben bir kısmını pudra şekerine buladım, bir kısmını ise sade bıraktım İki türlü de güzel oluyor![]() Aralarına kat kat kağıt peçete koyduğunuz kurabiyeleri hava geçirmeyen bir kapta 4 hafta kadar saklayabilirsiniz ![]() ''kış mevsimine girerken malum portakallarda bollaştı 5 çaylarında yanımızda bulunsun süper bir tarif arkadaşlar afiyet olsun ''
|
|
|
|