Cıngıllı Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cıngıllı Mantıtavuk etli mantı - tavuk mantısı - cıngıllı mantı nasıl yapılırMakarna, mantı kültürü yaygın olan Türk mutfağının yine hamurla hazırlanmış harika yemeklerinden biridir cıngıllı mantı Tavuk etiyle de besin değeri daha da artmaktadır![]() Malzemeler 5 bardak un 3 adet yumurta 1 bardak su 1 adet kuru soğan 2 adet tavuk budu 4 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı Bir tencerede tavuk butlarını kuru soğanı ayıklayıp, 8 bardak suda ilave ederek güzelce yumuşayıncaya kadar pişiriniz Butlar yumuşadığında tuz atınız![]() 3 bardak un, 3 adet yumurta, 1 bardak su ve tuzu da atarak katı bir hamur hazırlayınız Gerektiğinde az, az su ekleyip yoğurmaya devam ediniz Hamurdan yumurta kadar bezeler yapınız![]() Bezelerin altına ve üstüne un serpiniz Oklavanızla bıçak sırtının kalınlığında yufkalar açınız Temiz bezin üzerine koyup biraz kurumasını sağlamak üzere bekletiniz![]() Yufkanın birisine altını üstünü unlayıp gevşekçe oklavanıza sarınız Oklavayı aradan çekip çıkarınız Daha sonra bu yufkayı ince, ince kesiniz Yufkanız açıldığında uzunca şerit olmuş olacak![]() Tereyağını eritiniz Hamur parçalarınızla harman ediniz Üzerlerine bastırmayarak genişçe tepsi içerisine diziniz Yaklaşık 200 derece sıcaklıktaki fırınınızda hamurları pembeleşinceye kadar pişiriniz Zaman, zaman hamurları tepsi içerisinde karıştırınız![]() Haşlanan tavuk etlerini tiftiniz Tavuk suyunun kaynar halde kalmasını sağlayınız Fırından hamurları aldığınız anda üstüne kaynar tavuk suyu gezdiriniz Tifttiğiniz tavuk etlerini de ilave ediniz ve servis yapınız![]() alıntı |
|
|
|