Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
labne, peynirli, poğaçadenedim

LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)

Bir kutu labne peyniri(250gr)
250 gr tereyağı(ben tereyağı yerine 1 su bardağı mısırözü yaptım)
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
dört su bardağı un
1 fiske tuz
üzeri için bir yumurta sarısı akınıda beyaz peynir ve maydanoza karıştır

iç malzemesi;
biraz beyaz peynir ve maydonuzu yumurta kıyla karıştır

Yapılışı:

Beyaz peynir, maydonoz,yumurta akını da ekleyerek poğaçanın içini hazırlayın
Eritilmiş tereyağını biraz ılındıktan sonra hamur yoğuracağınız kaba aktarın ve bir paket labne peynirini ekleyerek tamamen karışana kadar tel çırpıcı ile karıştırın
Labne ve tereyağı karışımına 1/2 su bardağı sütü ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın
Hamur çok yumuşak bir hamur olmayacak Hamur elinize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin, gerekirse un ilave edebilirsiniz

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açarak iç malzemesinden koyun ve poğaça şeklinde kapatın Ben şekli düzgün olsun diye kapattıktan sonra poğaçanın boyutlarına uygun bir bardakla kenarlarını kestim ve ellerimle pişerken açılmaması için uçlarını bastırdım
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzerleri kızarana ve poğaçaların kapanma yerleri hafif kabarana kadar pişirin Yaklaşık 30 dakika

Fırından çıkarıp bir süre tepside ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com