![]() |
LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() LABNE PEYNİRLİ POĞAÇA(DENEDİM)Bir kutu labne peyniri(250gr) 250 gr tereyağı(ben tereyağı yerine 1 su bardağı mısırözü yaptım) yarım su bardağı süt 1 paket kabartma tozu dört su bardağı un 1 fiske tuz üzeri için bir yumurta sarısı akınıda beyaz peynir ve maydanoza karıştır iç malzemesi; biraz beyaz peynir ve maydonuzu yumurta kıyla karıştır Yapılışı: Beyaz peynir, maydonoz,yumurta akını da ekleyerek poğaçanın içini hazırlayın ![]() Eritilmiş tereyağını biraz ılındıktan sonra hamur yoğuracağınız kaba aktarın ve bir paket labne peynirini ekleyerek tamamen karışana kadar tel çırpıcı ile karıştırın ![]() Labne ve tereyağı karışımına 1/2 su bardağı sütü ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın ![]() Hamur çok yumuşak bir hamur olmayacak ![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açarak iç malzemesinden koyun ve poğaça şeklinde kapatın ![]() ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzerleri kızarana ve poğaçaların kapanma yerleri hafif kabarana kadar pişirin ![]() ![]() Fırından çıkarıp bir süre tepside ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|