Kuru Meyveli Portakallı Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli Portakallı ParfeMalzemeler * 2 Paket (sade) Krem Şanti * 2 Su Bardağı (400 ml ) Süt* 1 Paket Vanilya * 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı * 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz * 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi * 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi * 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş) ![]() Yapılışı * Kuru meyveleri ılık suda 10 dk kadar bekletin Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın![]() * Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın ![]() * Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)* Cevizleri elinizle iri iri kırın ![]() * Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin ![]() * 22 - 24 cm lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)* Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın![]() * Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin![]() * Servis yapmadan 4-5 dk önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz Dilimledikten sonra da 4-5 dk bekletip öyle servis etmenizi öneririm![]() * Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz
|
|
|
|