Haşhaş Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaş TatlısıHaşhaş Tatlısı - Haşhaş Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler : 3 çay b toz şeker3 yumurta 3 çay b söke un3 çay b yoğurt3 çay b irmik2 çay b haşhaş1 p kabartma tozu1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon suyu Şerbeti için: 1 su b süt1 su b su1 su b toz şeker1 tatlı k limon suyuyarım çay k vanilyaSüslemek için: fındık fıstık toz şanti Hazırlanışı : Haşhaş tatlısıiçin karıştırma kabına yumurta ve tuz şekeri alarak köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine zeytinyağı, irmik, söke un ve haşhaşı alarak karıştırın Limon suyunu ve kabartma tozunu da ekleyerek fırın kabına dökün 170 derecelik soğuk fırına verin![]() Bu arada şerbetini hazırlayın Bunun için şekeri ve suyu eriyene kadar ocakta tutun Şeker eriyince ocaktan alın![]() Tatlı pişince fırından alıp henüz sıcakken sütü üzerine dökün ve çekene kadar bekleyin Ardından ılık şerbetini de verin Şerbetini çeken tatlıyı krem şanti ve file fındık ile süsleyerek servis edin
|
|
|
|