![]() |
Elagöz tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elagöz tatlısıMalzeme: 4 Su bardağı un 8 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı fındık tozu 1 Su barağı pudraşekeri 1 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu İçi için : 3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı 1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 Çorba kaşığı hindistancevizi 1 Adet yumurta Şerbet için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker Yarım limon suyu 1 Çay kaşığı vanilya Hazırlama: Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun ![]() Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun ![]() Halkaların ortasına sıkın ![]() 140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin ![]() Bu arada şerbeti hazırlayın ![]() Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın ![]() Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün ![]() Soğuduktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|