Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ceviz, tatlisi

CEVİZ TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

CEVİZ TATLISI




HAMURUN MALZEMELERİ


2 su bardağı ceviz


2 su bardağı sıvı yağ


2 su bardağı süt


aldığı kadar un


bir tatlı kaşığı karbonat

NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyorFakat bu tarifte iki su bardağı ölçüden yapildiTatlıyı denemek isteyen arkadaşların, her bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririmTabii eğer kalabalık değillerse



ŞURUP MALZEMELERİ



35 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu


HAZIRLANIŞI


Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurunBu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacakKek hamuru gibi cıvık olmamalıFırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yokHamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin


Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün


Afiyet şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.