Kestaneli Savarin Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Savarin TatlısıMalzemeler: • 2 tepeleme su bardağı un • 1 tepeleme yemek kaşığı yaş maya • 1,5 kahve fincanı ılık süt • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin • 2 adet yumurta Bir fiske tuz • 1 tepeleme yemek kaşığı pudraşeker Şurubu; • 3 su bardağı tozşeker • 2,5 su bardağı su • 1 yemek kaşığı limon suyu • 1 yemek kaşığı rom veya likör Süslemek için; • 500 gr kabuklu kestane ( kabuğu çıkarılmış olarak 2,5 su bardağı) • 1 bardak su Yarım bardak tozşeker • 1 çay kaşığı vanilya • 1 bardak krem şantiy • 2-3 adet mandalina • 1 kahve fincanı kayısı marmeladı Tarif: 1 Bir kabın içine unu eleyin Mayayı, ılık süt katarak unun ortasında ezin, biraz un katıp koyulaştırın Üzerini kalan unla kapatın![]() 2 Un, ayrılmaya başlayınca ortasına 2 yumurta kırın; iki kaşık eritilmiş yağ, tuz ve pudraşeker koyup yoğurun Hamur çok yumuşaksa biraz unla toplayın ve üzeri örtülü olarak mayalandırın![]() 3 Ortası delik, yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin Kalıp serviyesinde kabarıncaya dek bekleyin ( 25 dk)4 Orta ısılı fırında 35 dk pişirin Pişen savarini altında tepsi olan tel ızgara üzerine çevirin![]() 5 Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatın, limon suyu koyup ateşten indirin; rom veya likör katın Şurubu, sıcak olarak savarine içirin Yuvarlak bir servis tabağına alıp kalan şurubu da üzerine dökün; kayısı marmeladı sürüp ortasına kestane püresi doldurun Krem şantiy ve mandalinayla süsleyin![]() Kestane püresi; Kestanelerin kabuklarını çıkartıp suyla ateşe koyun Kaynamaya başlayınca soğuk suya çıkaartın ve iç kabuklarını soyun 1 bardak suyla kısık ateşte yumuşayana dek pişirin Üzerine yarım bardak şeker ve vanilya koyup suyunu çektirin Püre makinesinden geçirin veya kaşıkla bastırarak ezin
|
|
|
|