![]() |
GÜL TATLISI -BAĞDAT |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GÜL TATLISI -BAĞDATGÜL TATLISI (BAĞDAT) Kullanılacak malzeme (8 kişi için): Şurubu için: 1 kilo toz şekeri, 2 bardak su, 1/3 limonun suyu ![]() Tatlısı için: 1 kilo volovan hamuru, 250 gram incir şekerlemesi, 250 gram portakal kabuğu şekerlemesi, 1 yumurtanın sarısı 200 gram dövülmüş hindistancevizi ![]() Yapımı: Portakal kabuğu ve incir şekerlemelerini küçük parçalara doğradıktan sonra bunları 150 gram hindistanceviziyle iyice karıştırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu şöyle hazırlamalı: Bir kuşaneye suyu, toz şekerini ve limonun suyunu koyup karıştırarak şekeri eritmeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|