Annemim Poaçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Annemim Poaçası![]() Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşışı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Aldığı kadar un Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı İç malzeme İzmir tulumu-beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı Yapılışı Sıvı malzemeler karıştırılır ![]() Karışıma yavaş yavaş un ilave edilirken, tuz -şeker ve kabartma tozu da beraberinde eklenir ![]() Elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edilip yoğurulur ![]() 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir ( hamur gece yapılıp sabaha kadar buzdolabında bekletilebilir)Buzdolabından çıkarılan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınır ![]() Alınan parçalar açılarak içine peynirli karışım konup kapatılır ![]() Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip,üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir ![]() alıntı |
|
|
|