Paskalya Bisküvisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Bisküvisipaskalya bisküvisi nasıl yapılır - bisküvi tarifi - çocuklar için tavşan bisküvi yapımıMalzemeler: 90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 1 yumurtanın sarısı 1 yumurtanın akı 175 gr (1+1/2 su bardağı) un 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz 2 çorba kalşığı süt (ılık) Tarifi: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız Büyük bir fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız![]() Büyük bir kaseye, kalan yağ (6 çorba kaşığı) ile 1/4 su bardağı şekeri koyup, tahta bir kaşıkla krema haline getiriniz ![]() Yumurta sarısını katıp 2 dakika, hafif ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyip, sütü katarak oldukça yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırınız Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp buzdolaibında 1 saat, hamur oldukça sıkılaşana kadar bekletiniz![]() Kaseyi buzdolabından alıp, hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta 0,5 cm kalmlığında açınız Dört boy (5 cm'lik, 2,5 cm'lik, 2 cm'lik ve 1,5 cm'lik) bisküvi, kesiciyle, hamurdan 10 adet 5 cm'lik, 10 adet 2,5 cm'lik, 20 adet 2 cm'lik ve 10 adet 1,5 cm'lik yuvarlaklar kesiniz![]() En büyük yuvarlakları gövde, orta boyları baş ve en küçükleri kuyruk yerine kullanarak tavşanlar yapınız (kulaklar, 2 cm'lik yuvarlaklar yassılaştınlıp, oval biçim verilerek yapılır) ![]() Tavşanları fırın tepsisine dizip, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarıp, bir fırçayla üstlerine yumurta akını sürünüz Kalan 1 çorba kaşığı şekeri üstlerine serpiniz![]() Tepsiyi yeniden fırına sokup 10 dakika daha, bisküviler nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, bisküvilerinizi soğuttuktan sonra servis ediniz![]() alıntı |
|
|
|