![]() |
Bağlama poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bağlama poğaçaMalzemeler: hamur malzemeleri: 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurtanın beyazı (sarıları üzerlerine sürülecek) 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 50gr yaş maya aldığı kadar un İç malzemeleri: peynir ve maydanoz üzerine: rendelenmiş kaşar peyniri susam çörek otu ay çekirdeği içi 2 yumurtanın sarısı (ben hamurdan artan yumurta sarıları az gelince iki tane daha ekledim ![]() ![]() Hazırlanması: mayayı ılık sütte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hamur kabarınca 1-2 defa daha yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fırını 225C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poğaçalarla birlikte pazar kahvaltısında sunmak için taze portakal+greyfurt suyu hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|