Babiko |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BabikoGereçler: UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT , Yapılışı: Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanır Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir ( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilir Sonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınır Sarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülür Not:ayran ılık olacak Tereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır
|
|
|
|