İncir Reçelli Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçelli ÇörekMalzemeler : 5 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Şeker 100 gr Margarin 1 Su Bardağı Süt 2 Adet Yumurta 30 gr Yaş Maya 1 Tutam Tuz 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 20 Adet İncir Reçeli Tanesi Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri Hazırlanışı: Mayayı sıcak süt ile eritin Bir süre kabarmasını bekleyin Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın Limon kabuğu rendesini de ekleyin Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin ![]() 2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun![]() Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın![]() alıntı |
|
|
|