Malzemeler :
15 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar-(Terbiyeden-Yoksunum)-dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su Hazırlanışı :
Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle-(Terbiyeden-Yoksunum)-nerek karıştırılır Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı-(Terbiyeden-Yoksunum)-lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge-(Terbiyeden-Yoksunum)-lecek şekilde dizilir Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün-(Terbiyeden-Yoksunum)-ce yayılır Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.