Ispanaklı Gözleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı GözlemeMalzeme - 250 gr Un = 2 ½ su bardağı- 2 adet yumurta - Yarım su bardağı kaşar peynir - 1 paket kabartma tozu - 1 buçuk su bardağı süt - Tuz - karabiber - Harcı için: - 500 gr ıspanak- 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour - 1 adet kuru soğan - Muskat rendesi - Tuz - karabiber - Kızartmak için: - Sıvı Sana Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik doğrayınız ![]() ![]() Ispanakları ince ince kıyınız ![]() Yayvan bir tavada Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, kavurunuz Daha sonra kıyılmış ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurunuz Ateşten indirmeden önce muskat rendesi, tuz - karabiber ekleyip, ateşten alınız ![]() Yayvan bir tabağa koyup, harcı iyice soğutunuz ![]() Kaşar peyniri rendeleyiniz ![]() Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız İçine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyiniz İçine rende peynir, tuz - karabiberi koyup karıştırınız![]() Sütü yavaş yavaş ilave ederek , malzemeleri iyice karıştırınız Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız ![]() Sıvı sana ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafınıda kızartınız ![]() Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz |
|
|
|