Gravyerli Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gravyerli BisküviGravyerli Bisküvi Tarifi - Gravyerli Bisküvi Yapılışı - Gravyerli Bisküvi Nasıl Yapılır - Gravyerli Bisküvi Malzemeleri 350 gr un225 gr yağ300 gr rendelenmiş gravyer peyniri1 yumurtanın beyazı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber Mermer veya hamur tahtasına veya düz bir yere un hariç bütün malzemeyi koyarak elinizle birbirlerine yedirerek 2-3 dakika karıştırıp unu ilâve ediniz ve karıştırarak fazla yoğurmadan bir hamur yapınız Üzerine ıslatıp sıkılmış bir bez örterek buzdolabında yoksa bulunduğu yerde yarım saat dinlendiriniz![]() Sonra alt ve üstüne hatif un serperek merdane ile 1 cm kalınlığında açarak kalıpla veya bıçakla arzu ettiğiniz şekilde kesip tepsiye dizip yumurtalayıp üzerine arzunuza göre azar miktarda haşhaş veya susam veya çörekotu veya anason ekip 180 derece fırında 8-10 dakika pişiriniz ![]() Necip Usta |
|
|
|