Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, ekmek, muzlu

Muzlu cevizli ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu cevizli ekmek



MALZEMELER

1-1/4 su bardağı un

1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı şeker

4 yemek kaşığı soya yağı

2 yumurta akı

3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)

1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)


HAZIRLANIŞI

Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk süre ile iyice çırpın Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin Her ilaveden sonra iyice kanştırın Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin

(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir)


125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.