![]() |
Kuruyemişli Yufka Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuruyemişli Yufka TatlısıMALZEMELER 3 yufka (600 gr ![]() 2 1/2 su bardagi süt (625 ml ![]() 1 su bardagi krema (300 ml ![]() 1 adet çirpilmis yumurta 2 çorba kasigi gülsuyu (30 ml ![]() 1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis fistik (75 gr ![]() 1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis badem (75 gr ![]() 1/2 su bardagi, mini robotta çekilmis findik (75 gr ![]() 2/3 su bardagi, kuru üzüm (125 gr ![]() TARİFİ Firininizi 160 °C`de isitin ![]() turbo fonksiyonunu kullanarak yufkalar kuruyup kizarana kadar (19-20 dk ![]() ![]() çikartin ![]() dk ![]() ![]() çirpilmis yumurta, gülsuyu ve sekeri ilave edin ![]() yufkalari elinizle ufalayin ![]() kapta karistirin ![]() karisimini ve tekrar ufalanmis yufkalari serin ![]() ve kuruyemis katlariyla hazirladiginiz firin kabina dökün ve 200 °C`de 20 dk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|