![]() |
Bademli Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli RevaniBademli Revani Tarifi - Bademli Revani Yapılışı - Bademli Revani Nasıl Yapılır - Bademli Revani Malzemeleri 8 kişilik Malzemesi 2 ![]() 100 gr çekilmiş badem 4 ![]() 1 kahve fincanı un, 9 yumurta 3 ![]() 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı tuz Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker, 3 ![]() 1 çorba kaşığı limon suyu Süsleme için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi 25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin ![]() Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın ![]() ![]() ![]() Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın ![]() ![]() Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|