![]() |
Kayseri Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri BöreğiMalzemeler: Hamuru için: 4 yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 paket kabartma tozu 1 damla sirke 300 gr tereyağ Aldığı kadar un Tuz Börek Harcı için: 1 kg kuzu kuşbaşı 2 soğan Tuz,karabiber,pul biber Peynirli harç: Yarım kg beyaz peynir 1 demet maydanoz Hamurun hazırlanışı: Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır ![]() ![]() ![]() Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür ![]() Et küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peynir rendelenir ![]() ![]() Hamur unlanarak açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır ![]() ![]() ![]() Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|