![]() |
Helva-yı Hakanı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Helva-yı Hakanı Tarifi• 5 yumurta • 5 fincan şeker • 4 fincan un • 2 fincan pirinç unu • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 adet limon • 1 çay kaşığı dolusu karbonat 1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur ![]() ![]() ![]() 2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir ![]() Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır ![]() 3- Un ve pirinç unu katılıp iyice kanştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür ![]() ![]() 4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır ![]() olay bukadar |
![]() |
![]() |
|