Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hakanı, helvayı, tarifi

Helva-yı Hakanı Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva-yı Hakanı Tarifi



• 5 yumurta

• 5 fincan şeker

• 4 fincan un

• 2 fincan pirinç unu

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 adet limon

• 1 çay kaşığı dolusu karbonat

1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır Çırparken hep aynı yöne döndürülerek çırpılır (yaklaşık 15-20 dakika)

2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir

Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır

3- Un ve pirinç unu katılıp iyice kanştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir

4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır


olay bukadar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.