![]() |
Gelecoş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GelecoşGelecoş tarifi - Gelecoşun yapılışı - Çorba tarifi Malzemeler 400 gr ![]() 240 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 75 gr ![]() 1 demet ıspanak 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kenevir tohumu 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın ![]() Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin ![]() Mercimekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin ![]() Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin ![]() Bütün malzemeleri karıştırın ![]() Son olarak kavrulmuş kenevir tohumu katın ![]() Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin ![]() Sıcak olarak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|