Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etimek, soslu, tatlısı, vişne

Vişne Soslu Etimek Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Soslu Etimek Tatlısı



vişneli peksimet tatlısı - vişne soslu peksimetli tatlı




Malzemeler



Pasta altı için:


1 pkt tuzsuz etimek


3 su bardağı vişne suyu




Krema için:


1 yumurta sarısı


1 lt süt


2 ymk kaşığı un


3 ymk kaşığı buğday nişastası


100 gr tereyağı


1 pkt vanilya


1 su bardağı toz şeker

Üzeri için


1 pkt vanilyalı krem şanti


1 su bardağı vişne suyu


1 ymk kaşığı buğday nişastası


1 yemek kaşığı pudra şekeri




Yapılışı:




Etimekleri dikdörtgen veya kare bir servis tabağına dizinüç bardak vişne suyunu ocakta hafif ılıtın ve etimekleri vişne suyuyla ıslatın


Diğer tarafta 1 lt sütten 1 su bardağı ayırıp kalanını yumurta sarısı,vanilya,un nişasta ve toz şekerle karıştırıp iyice çırpınen son içine tereyağını ekleyip ocakta sürekli karıştırarak pişirinkrema pişince etimeklerin üzerine dökünkrema soğuyunca kenara ayırdığınız bir bardak sütle yaptığınız krem şantiyide kremanın üzerine sürün ve son olarak bir bardak vişne suyunu nişasta ve pudra şekeri ile karıştırıp ocakta bir taşım kaynatınbiraz soğutup krem şantinin üzerinde gezdirinsoğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.