Haytalya Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haytalya TatlısıHaytalya Tatlısı Malzemeler 7bardak süt 1bardak nişasta 1kaşık şeker Şurup:500gr şeker 3bardak su 1kaşık gül suyu Yemek Tarifi Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın Bir kap içinde nişastayı ½ bardak su ile ezin sütü katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin Koyulaşınca şekeri katın karıştırarak 2dk daha kaynatın Geniş bir tepsi içine 2cm kalınlığında yayın bu tepsiyi buzdolabında ½ gün bekletin Servis edeceğiniz vakit 5cm?lik dilimlere bölüp kaselere paylaştırın üzerine de şuruptan dökün Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebilirsinizşurubu şeker ve limon ile şerbet yaparsanız sade yaparsanız daha lezzetli olur |
|
|
|