Kerebiç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KerebiçKerebiç tarifi - Kerebiç malzemeleri ![]() Malzeme: 2 yumurta 125 gr tereyağı (oda ısısında)1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep aldığı kadar un İçi İçin: 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, el ile tabak gibi açılır İçine bolca iç konup, bohça gibi kapatılır Kapatılan taraftan tutarak gerebiç kalıbına bastırarak şekil verilir ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir 170 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pemleşinceye kadar pişirilir ![]() Çıkınca üzerine pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır ![]() Kerebiç Aleti ![]() |
|
|
|