Kıymalı Gözleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı GözlemeKıymalı Gözleme Tarifi - Kıymalı Gözleme Yapılışı - Kıymalı Gözleme Nasıl Yapılır - Kıymalı Gözleme Malzemeleri Hamur için; 4 su bardağı un 1 5 su bardağı su1 çay kaşığı tuz Ayrıca: 250 gr tereyağı Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin![]() Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın![]() Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kare şeklinde katlayın ![]() 5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın![]() Not: İsterseniz gözlemenin içine lor peyniri, kavrulmuş kıyma koyabilirsiniz ![]() Sahrap Soysal |
|
|
|