GAZPACHO ANDALUZ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
GAZPACHO ANDALUZMalzemeler : 1/2 kg domates1 adet kuru soğan 4 adet dolmalık biber 4 adet kırmızı biber 2 adet salatalık 6 diş sarımsak 250 gr domates suyu1/2 su bardağı sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke Beyaz biber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Domateslerin ve soğanların kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın Biberlerin içini temizleyin, salatalıkların kabuklarını soyun ve hepsini doğrayın Soyulmuş sarımsakları da ekleyerek tüm malzemeyi blendırdan geçirin Sonra da süzgeçten geçirin![]() Üzerine domates suyu, sızma zeytinyağı, sirke, tuz, beyaz biberi ve isteğe bağlı olarak da birkaç damla acı sos koyarak karıştırın Kızartılmış ve küp şeklinde kesilmiş ekmeklerle birlikte servis yapın![]() |
|
|
|