KİVİLİ TARTÖLET |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KİVİLİ TARTÖLETHamur Malzemesi 3 5 su bardağı un2 su bardağı pudra şekeri 300 gr margarin 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın Krema için: 2 poşet toz kremşanti 1 5 su bardağı süt1 çay bardağı süt kreması İçi için: 8 kivi 100 gr jöle tarifi Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın![]() Süt ile toz kremşantiyi çırpın Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun![]() Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül seklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapın
|
|
|
|