![]() |
Yarımca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YarımcaHamur İçin Malzemeler: 4 su bardağı un aldığı kadar su 2-3 çay kaşığı tuz İç Malzemeler: Kıymalı için 250gr kıyma 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik 1-2 çay kaşığı kara biber tuz Patatesli için 3-4 orta boy patates 1 orta boy soğan 2-3 çay kaşığı kekik tuz Hazırlanışı: Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediceksiniz ![]() ![]() İç malzemesi: Kıymalı yapıcaksanız 1 orta boy soğanı yağda kavurun,daha sonra 250gr kadar kıymayı ekleyip tuz,1-2 çay kaşığı kara biber,2 çay kaşığı kekik ilave edin ve kıymayı hafif kavurun ![]() ![]() Patatesli yapıcaksanız,3-4 orta boy patetesi önceden haşlayın,haşlanan patetesleri püre haline getirin ![]() ![]() Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler koparın ![]() ![]() ![]() Daha sonra resimdeki gibi dairenin yarısına iç malzemeden koyup kapatın ![]() ![]() En son işlem olarak her iki yüzünü kızgın yağda kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
|