Cevizli Karamelli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Karamelli TartCevizli Karamelli Tart Tarifi - Cevizli Karamelli Tart Yapılışı - Pastalar Kekler - Tart Yapılışı ![]() MALZEMELER HAMUR • 1/2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası • Un 150 gr (1 5 su bardağı) • Tereyağı 65 gr (3 yemek kaşığı) • Şeker 65 gr (3 yemek kaşığı) • Tuz 1 tutam • Yumurta sarısı 1 adet • Vanilin 1 paket • Süt 1/5 bardak GARNİTÜR • Dövülmüş ceviz 100 gr • Tereyağı 60 gr (3 yemek kaşığı) • Yumurta 2 adet • Tane ceviz 100 gr (1,5 su bardağı) • Pudra şekeri 1/3 fincan KARAMEL • Şeker 150 gr (7 5 yemek kaşığı) • Süt kreması 100 gr • Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı) • Vanilin 1 paket HAMURUN HAZIRLANIŞI Yuva Aktif Maya’yı 1/5 bardak ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin Un, maya, şeker, vanilin, tuz ve yumurta sarısını yoğurun Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI Yumurtaları ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar çırpın Üzerine dövülmüş cevizleri, eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin Karışımı hamurun üzerine dökün 200 °C fırında pişirin ve soğutun Karamel: Şekeri eriterek karamel elde edin Süt kremasını, vanilini ve tereyağını karamele ekleyin Pişmiş tartın kenarına yarım tane cevizleri dairesel dizin Orta kısımlara ise bütün tane cevizleri serpiştirin Üzerine karameli dairesel olarak dökün ve pudra şekeri serpin alıntı |
|
|
|