Egzotik Rulolar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Egzotik RulolarKurabiye Tarifi - Rulo Kurabiye Malzemeler Hamur: 230 gr un70 ml ılık süt20 gr şeker1/2 küp yaş maya 1/2 paket şekerli vanilin 15 gr toz kakule15 gr toz zencefil1 adet limon kabuğu rendesi 5 adet yumurta sarısı 70 gr yumuşak tereyağıTuz Harç: 40 gr kurutulmuş ananas40 gr kuru kayısı40 gr kurutulmuş muz200 gr badem ezmesi1 adet yumurta beyazı 50 gr tereyağı15 gr pudra şekeri10 gr yeni baharTarifi Unu genişçe bir kaba eleyin 5 yemek kaşığı unu küçük bir kaba alın ve süt, şeker, ufalanmış maya ile karıştırın Üstünü kapatıp ılık bir yerde 30 dakika mayalandırın Maya, şekerli vanilin, kakule, zencefil, limon kabuğu rendesi, bir tutam tuz, yumurta sarısı ve tereyağını una ekleyin, mikserin hamur karıştırma ucu ile karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin Üstü kapalı olarak ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar 45 dakika bekletin Kuru meyveleri 1-2 mm büyüklüğünde küp doğrayın 30 dakika bekletin Badem ezmesini ufalayın, yumurta beyazını ekleyin Mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpın Üstü kapalı bekletin Kabarmış hamuru tekrar yoğurun, unlu tezgahta 45x30 cm büyüklüğünde ve 2 mm kalınlığında açın Üstüne badem ezmesini sürüp, eşit şekilde meyveleri serpiştirin Hamuru uzunlamasına ikiye kesin Parçaları uzun tarafından başlayarak sarıp rulo yapın Ruloları unlanmış keskin bir bıçakla 2 cm kalınlığında 30 dilime kesin Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine 2 cm aralıklarla 20'şer dilimi yerleştirin, üstlerini kapatıp 20-30 dakika daha bekletin Önceden 180°C'de ısıtılmış fırının ikinci rafında sırayla 10 dakika pişirin Tereyağını eritin, sıcak kurabiyelerin üzerine 1-2 kat sürün ve soğumaya bırakın Pudra şekerini ve yeni baharı karıştırın kurabiyelere serpiştirin Aralarına yağlı kağıt koyup kutuya yerleştirin Ağzı kapalı olarak kuru ve serin bir yerde 10 gün saklayın![]() alıntı |
|
|
|