Haşhaşlı Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı DolmaHamur için: 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı ılık su 2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz İç malzemesi: 2 patates 1 su bardağı haşlanmış mercimek 50 gr beyaz peynir Tuz, karabiber 1 Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Peyniri ufalayın Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın 2 Unu hamur yoğurma kabına alın Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun Hamurdan 6 beze hazırlayın 3 Fırın tepsisini yağlayın Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin 4 Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın
|
|
|
|