Soğanlı pide |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı pidemalzeme: 4 orta boy soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 100 gr kıyma yarım demet maydanoz 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz maya yarım çay kaşığı tozşeker 1 5 su bardağı su karabiber, tuz yapılışı: Yarım su bardağı ılık suda tozşekerle birlikte mayayı eritin Unu derin bir kaba alıp, 1 su bardağı su ilavesiyle suda erittiğiniz mayayı da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Hamuru 1 saat ılık bir ortamda dinlenmeye bırakın Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun Kıymayı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra karabiber ve tuz serpin İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip iç malzemesini ateşten indirin Mayalanmış hamuru 1 büyük,1 küçük 2 bezeye ayırın Alt kısma gelecek olan büyük hamuru açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerine hazırladığınız iç malzemesini serin Diğer hamuru biraz daha küçük açıp iç malzemesinin üzerine yayın ve alttaki hamurun kenarlarını küçük hamurun üzerine doğru kapatın 1 70 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
|
|
|
|