![]() |
Elmasiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ElmasiyeElmasiye Tarifi - Elmasiye Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Elmasiye Malzemeleri 40 gr ![]() 800 gr ![]() 200 gr ![]() 1 çimdik vanilya 5 yumurtanın beyazı Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız ![]() ![]() ![]() İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız ![]() Su, meyve suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Elmasiyeler ayaklı derin olmayan 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|