Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, patatesli, tart

Patatesli Tart Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Tart Börek



malzemeler


1 kibrit kutusu kadar yaş maya

1 adet yumurta akı

1 çay bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

alabildiği kadar un

İçi için:

3 adet orta boy patates

1 adet kuru soğan

1 avuç rende kaşar

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Yumurta sarısı

yapilisi


Derin kaba ılık su, şeker ve maya konur, eritilir Üzerine yoğurt, yumurta akı, yağ, tuz ve alabildiğine un eklenerek yoğrulur Hamur 1 saat dinlendirilir Bu arada iç hazırlanır Tavaya yağ ve ince kıyılmış soğan konur Soğan pembeleşince küp şeklinde doğranmış çiğ patates eklenir Patates yumuşamaya başlayınca tuz, karabiber atılır, ateşten alınır Ilıyınca kaşar rendesi eklenir Dinlenen hamur biri diğerinden biraz ufak olacak şekilde ikiye bölünür Büyük hamur yağlanmış, yuvarlak fırın kabından taşacak şekilde yerleştirilir Üzerine patatesli iç konur Kalan ufak parçada açılır üzerine kapatılır Sarkan uçları bükerek toplanır Üzerine yumurta sarısı sürülür 190 derece fırında kırmızı renkte pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.