Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, otlu, parmesan, peynirli

Otlu ve Parmesan Peynirli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu ve Parmesan Peynirli Ekmek



peynirli ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - evde ekmek pişirmek

Malzemeler:


*

9 g kuru maya ( 1,5 paket)

*

1 tk toz seker

*

125 ml ilik su

*

500 g beyaz un

*

1 tk tuz

*

250 ml ilik su

*

2 tk zeytinyagi

*

3 yk ince dogranmis maydanoz

*

3 yk ince dogranmis frenk sogani

*

2 yk taze kekik

*

80 g ince rendelenmis parmesan peyniri (normal kasar da olabilir)

*

2-3 yk sut (ekmegin uzerine surmek icin)




Yapilisi:


1

Bir kapta mayayi, sekeri ve 125 ml ilik suyu karistirin Kabin agzini strec film ile kapayip sicak bir yerde karisim hafifce kabarip uzeri kopuk kopuk oluncaya kadar, ~ 30 dk, bekletin Karisimin uzeri kopuklenmiyorsa mayaniz bozulmus demektir, hazirladiginiz karisimi atip yeni aldiginiz maya ile tekrar hazirlayin

2

Tum otlari ve peyniri bir kasede karistirip bir kenara kaldirin Firini 210 dereceye ayarlayin, 21 x 10,5 x 6,5 cm olculerindeki dikdortgen bir kek kalibini yaglayin Ayri bir kaba tuz ve unu eleyin Icine beklettiginiz mayali karisimi ve 250 ml suyu azar azar ekleyip hamur toparlanincaya kadar yogurun Toplanan hamuru unlu bir yuzeye alip 10-15 dk kadar daha guzelce yogurun

3

Cam bir kaseyi yaglayin ve yogurdugunuz hamuru bu kasenin icine koyun ve uzerine islak bir bez ortup sicak bir yere kaldirin Hamur iki kati buyuklugune ulasincaya kadar, ~1 saat, mayalanmaya birakin Ortunun hamurun uzerine degmemesine dikkat edin, boylece hamurun kabarmasini engellememis olur

4

Elinizi yumruk yapip mayalanmis hamurun ortasina bir kere bastirin (icindeki hava ciksin diye) ve hamuru kaseden alip unlu bir yuzeyde bir kac dk daha yogurun

5

Yogurdugunuz ekmek hamurunu ikiye bolun ve her parcadan 10 adet beze yapin Her bezeyi yaklasik 6 cm capinda yuvarlak acin Tum bezeleri actiktan sonra ilk daireyi alin, ortasina otlu icten biraz koyup hafifce yayin Ikinci daireyi ilk dairenin uzerine duzgunce ortup tekrar hazirladiginiz karisimdan koyun ve uzerine ucuncu daireyi ortun


6

Tum hamuru bu sekilde ustuste (yani koca bir silindir olacak sekilde) dizin Yaglanmis kek kalibinin tam orta yerine ustuste dizdiginiz hamur silindirini fotograftaki gibi yatay olarak yerlestirin Uzerini islak bir bezle ortup sicak bir yere kaldirin ve yaklasik 30 dk kadar kabarmasi icin bekletin Hamuru kalibin tam ortasina yerlestirmekteki amac iki yone dogru kabarmasini saglamak

7

Kabaran hamurun uzerine sutu surun, yanliz fircayi cok bastirmamaya ozen gosterin Sicak firina verip ekmeginiz altin rengini alana kadar, ~ 30 dk, pisirin Soguduktan sonra kaliptan cikarip servis yapin, afiyet seker olsun!!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.