![]() |
Chapati |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ChapatiChapati Tarifi - Chapati Nasıl Yapılır Malzeme - 3 su bardağı un - 50 gr ![]() - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su Hazırlanışı Sana'yı tavada eritip, soğutunuz ![]() 3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız ![]() Eritilmiş Sana'yı ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz ![]() Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz ![]() Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz ![]() 18 veya 24 bezeye ayırınız ![]() Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız ![]() Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı Sana'ya kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız ![]() Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|