Limonlu Tulumba Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Tulumba TatlısıMalzemeler: 2 5 su b un2 su b su50 gr margarin1 tatlı k toz şeker1 çay k tuz3 yumurta 1 çorba k irmik1 çorba k nişasta1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için: 3 5 su b toz şeker2 5 su b su1 dilim limon Hazırlanışı: Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin Hamurun suyu bitince ocaktan alın Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin![]() Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın![]() Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun ![]() Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin![]() ![]() ![]() |
|
|
|