Muzlu Kaymaklı Ayva Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Kaymaklı Ayva TatlısıMalzemeler: 4 ayva 4 elma 1 5 su b toz şekerkaranfil su kırmzı gıda boyası Üzeri için: muz nar kaymak yeşil fıstık Hazırlanışı: Ayvaları ortadan 2 ye kesin Ayvaların çekirdek yataklarını çıkartın İçine gıda boyası katılmış suyun içine alarak kapağı kapalı pişirin Bu arada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin![]() Yüzde seksen pişmiş olan ayvaları fırın kabına çıkarın Ayvaların ortasına rendelenmiş elmaları paylaştırın Daha sonra her birinin üzerine sırasıyla ayva çekirdeğini, karanfili ve toz şekeri ekleyin Fırın kabının içine ayvaları pişirdiğiniz sudan dökerek üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra folyo ile kapatın 160 derecede yaklaşık 1 saat pişirin![]() Pişen ayvaları servis tabağına alın Üzerine dilimlenmiş muz, kaymak ve yeşil fıstık ekleyerek servis yapın![]() |
|
|
|