![]() |
Buzluk Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buzluk BöreğiMalzemeler 3 Adet yufka 4 Çorba kaşığı margarin 1 Adet soğan 2 Adet patates(haşlanmış) 100 gr salam 1 Adet yumurta sarısı Yarım demet maydonoz Üzerine Susam ve haşhaş Hazırlanışı Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim ![]() Salamı küçük küçük keselim ![]() Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim ![]() İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim ![]() Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim ![]() Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim ![]() Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim ![]() Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım ![]() Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım ![]() Börekleri bir kevgire dizelim ![]() Üzerine birkaç kez su serpelim ![]() Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim ![]() Tepsiyi buzluğa yerleştirelim ![]() Donana dek bekletelim ![]() Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim ![]() Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|