Mayonezin Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mayonezin Püf NoktalarıMayonez Yapmak - Mayonezin İncelikleri - Evde Mayonez Yapımı - Mayonez Nasıl Yapılır - Mayonez Hangi Yemeklerde Kullanılır a) Sıfır asitli zeytinyağı kullanılmalı ![]() b) Kullanılacak yağ ile yumurta aynı sıvı derecesinde olmalıdır Günlük yumurta kullanılması daha uygundur Buzdolabından alı-'nan bir yumurta ile oda sıcaklığında yağ ile mayonez yapılmaz Yumurtanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir![]() c) Başlangıçta çok süratli ve damla damla yağ koyarak yapılmalıdır ![]() ç) Kesilme işareti görünürse 1 kaşık kaynar su azar azar konur ![]() d) Tutmaya başladıktan sonra, yani koyulaşınca sicim gibi yağ ilave edip mikserle karıştırmaya devam edilir ![]() e) Mikserle karıştırma daima bir yöne doğru yapılmalıdır ![]() f) Mayonez kanapelerde, sandöviçlerde, salatalarda, balık yemeklerinde, yumurta çeşitlerinde, makarnalarda, kızartmalarda kullanılan çok önemli bir salçadır ![]() alıntı |
|
|
|