Milföylü Çilek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Çilek Tatlısımilföyde çilek - milföylü çilek tarifiMalzemeler: 4 adet milföy hamuru, 1 bucuk çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 3 buçuk çorba kaşığı tozşeker, 1 adet yumurta, yarım su bardağı badem, 2 paket bitter çikolata, 1 çorba kaşığı margarin, 750 gram çilek Tarifi: Milföy hamurlarını düz bir zemine koyun Elinizi suyla ıslatıp, hamurun kenarlarını 1-2 cm içe doğru kıvırın![]() Orta kısmına çatalla delikler açın önceden ıstılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin Başka bir tarafta unu süte yedirin![]() Şekeri ve yumurtayı da ilave edin Koyu bir muhallebi kıvamına glene dek pişirin Ilınınca kremayı ilave edin![]() Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve tavada pembeleştirin Çikolataları 1 çorba kaşığı margarinle benmari usulü eritin![]() Fırından aldığınız milföyler ılınınca üzerine çikolatalı sosu sürün ve bademleri serpin ![]() Soğutulmuş muhallebiyi de üzerine dökün Buzdolabında birkaç saat dinlendirin Çilekleri küçük küçük dilimleyin Buzdolabından aldığınız milföyleri çileklerle süsleyip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|