Armutlu Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu ParfeArmutlu Parfe Tarifi - Armutlu Parfe Nasıl Yapılır - Armutlu Parfe Malzemeleri Yarım litre süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 1 tutam tuz, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 adet yumurta, 3 adet orta boy armut, yarım limon kabuğu Yarım litre sütten yarım su bardağını tencereye aktarın Şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek kaynatın 2 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtanın sarısını kalan sütle iyice çırpın Hazırladığınız karışımı ateşin üzerinde kaynayan sütün üzerine ekleyin Karıştırarak kaynatmaya devam edin![]() Yumurtanın akını kar gibi olana dek çırpın Sonra nişastalı karışımın üzerine ilave edin Sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin 2-3 dakika sonra ateşin üzerinden indirip soğutun![]() Armutların kabuğunu soyun ve rendeleyin Soğutulmuş nişastalı karışımın üzerine ekleyin Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin![]() Küçük kalıplara doldurun Buzlukta yaklaşık 4 saat bekletin Daha sonra soğumuş halde servis yapın |
|
|
|