![]() |
Çilekli Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli KayganaÇilekli Kaygana Tarifi - Çilekli Kaygana Yapılışı - Çilekli Kaygana Nasıl Yapılır - Çilekli Kaygana Malzemeleri 500 gr ![]() 50 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz 500 gr ![]() 500 gr ![]() 150 gr ![]() Üzerine serpmek için : 150 gr ![]() Çileğin saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tamamen suyu süzülmüş olarak bir kaba koyarak üzerine pudra şekerini ilâve ederek bir ağaç kepçe veya çırpma teli ile iyice karıştırıp tamamen pudra şekeri kayboluncaya kadar eziniz ![]() ![]() Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayganaların içerisine çilekli harcı koyup sararak pudra şekerini serpip fırında 2 dakika ısıtıp ılık vaziyette servis ediniz ![]() Not: Servis ederken kızgın bir şişi kızdırıp ızgara biçimi kayganaların üzerlerine bastırırsanız çok daha güzel olur ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|