![]() |
Yağlı Balıklar Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Balıklar Hakkındabalıkların püf noktaları - balık pişirmenin incelikleri - yağlı balıklar ne zaman tüketilmelidir - yağlı balıklar nasıl pişirilir Yağlı balıklar adıyla bilinen, yani etleri % 5'in üstünde yağ içeren balıklar olarak bilinen; somon, tonbalığı, uskumru, alabalık gibi herkesin çok beğendiği lezzetli balıkları içeren yağlı balıkların, günümüzde artık zararlı olmak bir yana, yararlı oldukları, anlaşılmıştır ![]() Gerçekten de, bu balıkların bazı türlerinin % 15'e yakın doymuş yağ asitleri içerdikleri, bu asitlerin de insan organizmasındaki trigliserit oranının düşmesine yardımcı oldukları ortaya konmuştur ![]() ![]() Yağlı balıkların içerdikleri yağlar, ızgarada ya da fırında pişirilmelerini (yalnız pişirme süresi gereğinden uzun tutulursa, kururlar) kolaylaştırır ![]() ![]() Gerçekten de, yağlı balık, bir bakıma lezzet demektir ![]() ![]() ![]() Bu tür balıklara sirke, limon suyu ve sarmısaktan oluşan bir marinatta bekletilerek ızgara edilmeleri, yanlarında marinat, balık suyu, kekik ve tereyağıyla hazırlanmış birer sosla servis yapılmaları önerilir ![]() Yağlı balıklar genellikle, yağ kapsamlarının en yüksek olduğu dönemde avlanıp, tüketilirler ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|