![]() |
Konserve Yapımının Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve Yapımının Püf Noktalarıkonserve nasıl yapılır - konserve yapmanın özellikleri - konserve kavanozlarının seçimi - konserve yapımında nelere dikkat etmeli - sebze konservesi nasıl yapılır Gerek meyve gerekse sebze konservesi yapılmasında mutlaka, özel konserve kavanozu ve kapağına ihtiyaç vardır ![]() Konserve kavanoz kapağının içi sentetik kauçukla kaplıdır, 'Sızdırmaz' denen kapanmayı bu conta sağlar ![]() ![]() Bir kapak sadece bir defa kullanılabildiği halde, kavanozun kendisi kırılana kadar kullanılabilir ![]() Bir kiloluk konserve kavanozu ancak 1 kilo su alır, yarım kiloluk bir konserve kavanozu 650 gr su alır ![]() Meyve konserveleri yapımında, pastörizasyon için uygun derinlikte tabanı düz olan bir tencere veya küçük bir kazan yeterlidir ![]() Sebze konservesi yapımında 'basınçlı tencereye' ihtiyaç vardır ![]() ![]() Kavanozların çatlamasını önlemek için konserveyi sterilize edeceğiniz tencerenin altına tahta ya da ızgara yerleştirmelisiniz ![]() Konserveyi sterilize ettikten sonra tencereden çıkarınca kuru bir havlu veya kalın bir bezin üzerine yerleştirmelisiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|