Havuçlu İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu İrmik TatlısıHavuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Havuçlu İrmik Tatlısının Yapılışı ![]() Malzemeler; 1 su bardağı irmik 125 gr margarin 4 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 500 gr havuç 1 su bardağı ceviz içi Üzeri için; 1 paket kremşanti 1 su bardağı soğuk süt Yapılışı; Önce tatlıyı süslemek için krem şantiyi hazırlayın 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın![]() Margarini eritin İrmiği ekleyin![]() Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun ![]() 3 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri ekleyip karıştırın ![]() Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve tepsinize dökün ![]() Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak toz şekeri karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Ocaktan alın ve soğuyunca içine dövülmüş cevizleri ilave edin ![]() Hazırladığınız havuçlu karışımı irmiğinizin üstüne yayın ![]() En üstüne de kremşantiyi istediğiniz şekilde süsleyerek koyun ve buzdolabına kaldırın ![]() İsterseniz yanında mevsim meyveleri ile de servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|